WILLIAM VÄRNILD TIPSAR

Det billigaste ansiktslyftet:

William Värnilds ögonbrynsyoga

Våra ögonbryn är viktigare än vad vi tror, faktum är att brynen är en av de mest definierade ansiktsdragen. Liksom vår käklinje och näsa så ramar våra ögonbryn in vårt ansikte och ger vårt unika utseende. Ögonbryn har även historiskt spelat en viktig roll. I forntida Egypten använde människan kol och svartoxid för att måla och forma brynen och under samma era i antikens Grekland så ansågs ihopväxta ögonbryn som den vackraste och mest eftertraktade egenskapen.

Ett par välformade ögonbryn ger ett harmoniskt och engagerande intryck medan oformade, glesa bryn kan ge sken av trötthet och nedstämdhet.  Med åldern ändras ansiktsformen och man kanske behöver anpassa formen av brynen för att skapa mer energi och glädje till ansiktet. Brynen är på ett sätt ansiktets spegel och spelar en större roll än vad man kan tro när det kommer till att förmedla känslor- även när vi inte vill att de ska göra det. 

Bäst av allt det både kul och enkelt att ta hand om sina bryn utan att det kostar en förmögenhet. Genom effektiva ansiktsövningar kan du få till ett lyft av dina ögonbryn helt naturligt

Övning 1

Tvätta händerna innan du börjar ditt yogapass och utför det på osminkad och rengjord hud.

Börja med att placera pekfingrarna under varje ögonbryn, tryck till vid inandning, ta några djupa andetag och känn hur dina ögonbrynen slappnar av. 

Ha kvar dina pekfingrar under brynen och låt handflatorna vila i ditt ansikte medan dina fingrar försiktigt för dina ögonbryn uppåt och utåt. Håll kvar den positionen i 5 sekunder.  Byt position och dra försiktigt ned brynen, se till att du har båda dina ögon öppna. Håll i ca 5 sekunder. Återupprepa tre gånger.

Övning 2

I nästa övning placerar du tumme och och pekfinger i början av ögonbrynet, blunda och tryck i tre sekunder, flytta tumme och pekfinger till ögonbrynets mitt, tryck tre sekunder, flytta fingrarna till slutet av ögonbrynet och tryck i tre sekunder. Upprepa yogaövningen tre gånger.

Övning 3

Den här gången ska båda ögonen vara öppna. Titta rakt fram och håll huvudet så stilla som du kan och titta sen uppåt i 5 sekunder. Upprepa samma sak men titta nedåt i 5 sekunder. Avsluta med att titta åt vänster och höger. Slappna av och upprepa övningarna sex gånger.

Övning 4

I nästa övning ska du placera ringfinger i ögonvrån och långfinger i mitten av pannan, låt fingrarna glida med lätt tryck mot tinningen och uppåt. Upprepa fem gånger. Upprepa brynyogan på motsatt sida.

Övning 5

Avsluta ditt yogapass med att klappa dina fingrar med lätta rörelser upp och ner från början av hakan upp mot pannan, börja alltid från hakan och upprepa fem gånger.

I WILL ALWAYS TAKE CARE OF YOU