OM I WILL MAKEUP

“Idag blir vi överösta av bilder på unga, hårt sminkade tjejer som mina vänner och kunder överhuvudtaget inte kan relatera till. Jag vill visa att det finns andra ideal”

Foto: Rebecka Rynefelt

Sminkmärket I WILL MAKEUP, med makeupartisten William Värnild i spetsen, lanserades i mars 2022, med fyra stora makthavare inom svensk handel i ryggen: Jenny och Sebastian af Jochnick, Stina Andersson och Susanna Bergfors. Bolaget erbjuder tidlöst och hållbart smink som framhäver dina bästa drag på ett naturligt sätt. Produkterna är designade för att komplettera din befintliga sminkrutin eller för människor som helt enkelt tappat bort sig i makeup-djungeln.

Produktfilosofi

Bolagets grundare, William Värnild, är en av Sveriges mest välrenommerade makeupartister, anlitad av såväl kungligheter, artister och skådespelare. Hans vision är att skapa produkter som ger användarna självförtroendet att känna sig som de bästa och mest självsäkra versionerna av sig själva.

 

”Jag har en passionerad relation till skönhetsrutiner och smink. Och att jag älskar att dela med mig av min kunskap, framför allt till kvinnor med mogen hy. Idag blir vi överösta av bilder på unga, hårt sminkade tjejer som mina vänner och kunder överhuvudtaget inte kan relatera till. Jag vill lyfta människor i alla åldrar och med alla olika hudtyper”, säger William Värnild.

 

Läppar och bryn är viktigast

William Värnild menar bl. a. att välmående läppar och välformade bryn gör hela skillnaden. Först ut är den revolutionerande läpp-produkten Magic Lip Care Kit som är en sammansättning ”tre-i-en” med peelande, vårdande och återfuktande egenskaper. E-vitamin, sheasmör, jojobaolja är exempel på ingredienser som kommer att hjälpa torra läppar eftersom att de verkar både återfuktande och skyddande, till skillnad från vaselinprodukter som bara verkar lindrande. Med välmående läppar sitter dessutom läppstift eller glans perfekt hela dagen.

 

Du använder läpparna hela tiden när du pratar, så människor tittar ofta på din mun. Visst är det då trevligt att se ett par återfuktade och fräscha läppar som utstrålar välmående!”, menar William Värnild.

 

Under våren släpptes en unik brynprodukt och under hösten kommer andra oumbärliga tillskott till sminkväskan som passar  alla hudtyper och hudfärger.

 

I WILL MAKEUP säljer sina produkter på den egna sajten. Produkterna kommer inom kort att säljas brett hos fysiska återförsäljare i Skandinavien. Produkterna är utvecklad i nära samarbete med några av Koreas bästa fabriker inom makeup och hudvård.  Prisbilden ligger mellan vardagskosmetik och selektivkosmetik.

För mer information, kontakta:

info@iwillmakeup.com

 

I WILL MAKEUP är ett sminkmärke grundat av William Värnild, med tidlösa och hållbara produkter som framhäver dina bästa drag på ett naturligt sätt. Producerade och utvecklade i nära samarbete med några av världens bästa formulerare och erfarna tillverkare. Fria från PFAS-ämnen, parabener och talk. 100% veganska och glutenfria och givetvis inte testat på djur. Ingredienserna är kvalitetssäkrade, effektiva och väl beprövade. Förpackningarna är återvinningsbara och hygieniska. 

I WILL ALWAYS TAKE CARE OF YOU