WILLIAM VÄRNILD, GRUNDARE AV I WILL MAKEUP

“Mitt jobb handlar om att få människor att känna sig som de tryggaste, bästa och mest självsäkra versionen av sig själva”

Det är snart 20 år sedan William Värnild formulerade sin vision; att smink ska framhäva och lyfta dina drag, inte täcka och ta bort. Sedan dess har William Värnild varit en av Sveriges absolut mest anlitade och välrenommerade makeup-artister – anlitad av såväl kungligheter, internationella artister och skådespelare. Sedan två år tillbaka är han också skönhets- och makeupexpert på Nyhetsmorgon i TV4, och hans inslag är några av TV4 Plays mest sedda.

Lyfta mogen hud

”Jag tror att det beror på att jag har en passionerad relation till skönhetsrutiner och smink. Och att jag älskar att dela med mig av min kunskap, framför allt till kvinnor med mogen hy. Idag blir vi överösta av bilder på unga, hårt sminkade tjejer som mina väninnor och kunder överhuvudtaget inte kan relatera till. Jag vill lyfta människor i alla åldrar.”, säger William Värnild.

Kungabröllop och tårar

Sedan år 2020 är William Värnild makeup-expert i magasinet “Allt om Bröllop”, en tidning som passar honom utmärkt eftersom just bröllopsmakeup är en av hans specialiteter. Ingen glömmer väl hur vacker Prinsessan Sofia var på hennes och Prins Carl Philips stora dag? – Det var ett av de roligaste och mest utmanande uppdragen i min karriär. När jag får vara en del av brudens stora dag och se hur hon strålar, då kan jag inte hålla tillbaka tårarna.

William Värnild har sminkat över 200 brudar på deras stora dag

Att må bättre i sig själv

Att få hjälpa människor till glädje och ökad självsäkerhet är William Värnilds stora drivkraft. Och det är också bakgrunden till I Will Makeup. “Jag ser det som mitt jobb att få människor att känna sig som de tryggaste, bästa och mest självsäkra versionen av sig själva. Och genom att ta fram min egen linje, med smink som framhäver och lyfter dina bästa drag, så hoppas jag att jag kan hjälpa fler kvinnor att må lite bättre” säger William Värnild.

Han fortsätter:

“Smink ska få dig att må bra. Vara en varm kram. En inre röst som viskar: titta i spegeln. Visst är du fin?

Nyheter under hela året

William Värnilds vision är att smink ska vara enkelt och kul. Genom återfuktade läppar, välformade ögonbryn och en hy med lyster får du ett friskt och fräscht intryck – och det ska gå snabbt. Läpprodukten Magic Lip Care Kit är en räddare i nöden även för det torraste och narigaste läpparna, och Amazing Eyebrow Gel gör dina bryn väldefinierade, ramar in och ger illusionen av tjockare bryn som håller sig på plats hela dagen. Under hösten släpps unika produkter som är anpassade till mogen hy som ger lyster och verkar återfuktande.

Lär känna William Värnild ännu bättre! Filmen nedan är den första av programserien “I MAKEUP-STOLEN”, där kända profiler får svara på aktuella och utmanande frågor i stolen där William annars sminkar sina vänner och kunder. Programserien osar av bekännelser och skratt!

I WILL ALWAYS TAKE CARE OF YOU

Träffa William Värnild i vår!

Under våren 2023 kommer William Värnild att fortsätta med sin turné över hela Sverige och träffa kvinnor som vill ha hjälp med sin makeup- och skönhetsrutin. Det går även att boka privata makeup-konsultationer med honom.

“Alla bör lista ut tre saker i sin sminkrutin som betyder mest för dem – och ALLTID låta dessa saker vara en del av vardagslooken. Exempelvis fräscha läppar, målade bryn och mascara. “

Boka din stund med William Värnild här! MAIL: boka@iwillmakeup.com