I Will-logotyp

Stockholm 2022-03-28

INTEGRITETSPOLICY 

 

Hej!

Din personliga integritet är viktigt för oss på I Will Makeup AB (I Will Makeup, vi, våra, vårt och oss) ett svenskt företag inom skönhet och hudvård. I denna policy vill vi informera dig om hur I Will Makeup AB behandlar dina personuppgifter och rättigheter när du använder våra digitala tjänster och onlinebutik. Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till dig som person, till exempel kontaktuppgifter.

En summering om varför vi behandlar dina personuppgifter:

 • För att du ska kunna ta del av erbjudanden och inspiration i form av nyhetsbrev, sms, och riktad personanpassad marknadsföring i sociala medier samt i övrigt online och offline.
 • I den utsträckning som krävs för att vi ska kunna leverera och fullfölja din order.
 • För att kommunicera med dig och besvara eventuella frågor.
 • För att följa lagar och regler (till exempel konsument- och redovisningsrätt).

Du har flera rättigheter enligt dataskyddslagen. Till exempel har du alltid rätt att invända mot marknadsföring. Nedan följer en mer detaljerad förklaring om hur och varför vi sparar dina personuppgifter.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter som du själv har delat med oss då du till exempel gör ett köp i vår onlinebutik, kontaktar kundtjänst, deltar i tävlingar, anmäler dig till tävlingar, eller på annat sätt kontaktar oss eller interagerar med våra tjänster.

Varför samlar vi in personuppgifter?

Uppgifterna sparas för att du ska kunna ta del av de erbjudanden och inspiration du har tackat ja till. Marknadsföringen kan komma både genom nyhetsbrev, sms och riktad marknadsföring i sociala medier.

Uppgifterna samlas också in för att vi ska kunna fullfölja vissa tjänster (till exempel leverera dina varor eller utfärda faktura) och för att fullfölja lagar och regler (till exempel konsument- och redovisningsrätt).

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar och lagrar de uppgifter du själv uppgett till oss såsom namn, adress, e-mail och telefonnummer. Vi sparar ej och har ej tillgång till din kreditkortsinformation eller ditt personnummer. Dessa uppgifter behandlas av Nets, vår leverantör av betalningstjänster, läs deras integritetspolicy här.

Vad kan dina personuppgifter användas till?

 • För att bearbeta och leverera din order när du handlar på iwillmakeup.com
 • För att kontakta dig angående din order vid eventuella problem eller förseningar
 • För att svara på dina frågor om du kontaktar kundtjänst
 • För att göra eventuella återbetalningar eller byten
 • För att göra analyser till marknadsföringserbjudanden
 • För att skicka e-post med nyheter, tips och erbjudanden till dig som registrerat dig för vårt nyhetsbrev
 • För att informera vinnare i eventuella tävlingar online
 • För att hålla kontakten under rekryteringsprocessen om du söker jobb hos oss

Du har flera rättigheter enligt dataskyddslagen. Till exempel har du alltid rätt att invända mot marknadsföring.

Vem har tillgång till din data?

Dina uppgifter kan delas internt hos I Will Makeup. I Will Makeup delar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter i marknadsföringssyften. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part använda endast för att tillhandahålla tjänsterna ovan såsom bedrift av onlinebutik, betalningsmetoder, leverans via speditörer och marknadsföring från I Will Makeup (till exempel distribution av nyhetsbrev).

Var lagras dina personuppgifter?

De personuppgifter vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning och skyddas i de fallen av en s.k. ”Privacy Shield” som garanterar dig samma säkerhet som när det lagras inom EU.

Hur länge sparas din data?

Vi sparar dina personuppgifter så länge det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål, lagliga grunder eller andra relevanta åtaganden.

Hur får jag information om/raderar mina personuppgifter?

Du har rätt att när som helst kontakta oss för att begära ut information om dina uppgifter (kostnadsfritt en gång om året). Du kan därefter be att få dem ändrade, kompletterade eller raderade. Vi kan radera samtliga uppgifter som ej som har lagstadgade krav på lagring (till exempel bokföringslagen) eller om vi har andra legitima skäl är förpliktigade att spara. Välkommen att kontakta oss på info@iwillmakeup.com.

Om du vill radera din mailadress från vårt huvudmailregister så kontaktar du oss på info@iwillmakeup.com. Vänligen observera att din mailadress kan förekomma i ett flertal maillistor (ex. VIP-lista) beroende på hur och när du registrerade dig. Önskar du avsluta din prenumeration på I Will Makeups nyhetsbrev så klickar du på avregistrering i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi vidtar digitala och fysiska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och undvika dataintrång eller obehörig access. Om dataintrång uppstår trots implementerade skyddsåtgärder kommer vi att anmäla detta till Dataskyddsinspektionen inom tre dagar.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i villkoren. Ändringarna av villkoren kommer att publiceras på iwillmakeup.com. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med din beställning eller besök av vår webbplats.

Har du fler frågor eller andra funderingar kring vår integritetspolicy är du varmt välkommen att maila oss på info@iwillmakeup.com

Hittar du inte vad du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@iwillmakeup.com. Vår policy är att svara inom 2 – 3 arbetsdagar.

Företagsinformation:

I Will Makeup AB
Mailbox 161
111 73 Stockholm
e-mail: info@iwillmakeup.com
Organisationsnummer: 559334-9367