“Det är mycket jag vet om kändiskvinnorna i Sverige”

I WILL meet my heroes

NINA CAMPIONI

Podden Vattnet går, bloggen Working moms, krönikor för Aftonbladet: NINA CAMPIONI – “Jag vill påstå att du är alla mammors okrönte hero!”, säger William Värnild som fick ställa frågor till Nina Campioni i en öppenhjärtig intervju.

Var det planerat att engagera dig i föräldrafrågor?

– Oh haha nej, jag var inte säker på om jag ens ville bli förälder. Men som allt i livet påverkas man av det man lever och det man ser och lär så det blev en långsam förskjutning av fokus från något annat till det här och att bli och vara förälder, har jag upptäckt, förändrar allt.

Du är också modeskribent! Vilket är ditt bästa köp i år?

– Jamen precis! Både mode och föräldraskap, haha. Jag är ju en second hand-fantast så mitt bästa köp denna vår är en ursnygg grön skinnskjorta köpt i en liten butik i Älmhult. Ett riktigt fynd.

Vilken är din guilty pleasure?

– Kolla Kardashians och äta frukost till middag.

Kardashians och frukost till middag – Nina Campionis guilty pleasures

Du har skrivit en krönika om att exponera barn i sociala medier. Vad är din hållning till det?

– Det är så väldigt svårt. Man vill ju inget hellre än att visa upp sina fantastiska one of a kind-barn hela tiden men jag försöker dels tänka att ingen annan än är direkt intresserad av att se just mina barn hela tiden och dels tänka utifrån vad det är jag postar. Jag tycker inte det okej att posta bilder och stories på sina barn i en utsatt eller känslosam situation tex om man försöker skojja till det när ett barn får ett utbrott etc men däremot kan en familjebild från semestern kännas helt okej. Men det är svårt, en riktig balansgång.

Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan?

– Ansiktsrengöring, handkräm och ögonbrynsgel

Beskriv dig själv med ett ord!

– Multifunktionell! (haha, låter som en fällkniv)

Vilka är dina tre bästa sminkprodukter?

– Ögonbrynsgel, läppenna och rouge

Vad är det mest överraskande som hänt när du spelat in din podd?

– Nu skulle man ju helst velat säga att någon födde barn i poddrummet men det har varit rätt dramafritt faktiskt. Och det kanske inte är så överraskande egentligen men oj vad det gråts i min studio, haha. Både glädjetårar och ledsna sådana. Och en del hemligheter kommer fram som sen klipps bort. Det är mycket jag vet om kändiskvinnorna i Sverige, haha.

Har du några tips om man vill starta podd?

– Bara kör! Du kan göra det ifrån ditt sovrum! Men, se till att finslipa din idé och ha en tydlig tanke med vad det är du vill förmedla.  Och vem ska lyssna? Klura ut vem din målgrupp är och rikta dig mot dem!