“WILLIAM FICK FRAM MINA BÄSTA DRAG”

Lotta Möller, känd som Nyhetslotta på NRJ Morgon, hade under sin studietid inte någon aning om vad hon ville bli. Efter att ha gjort ett personlighetstest tog hon sitt pick och pack och flyttade till Piteå för att utbilda sig inom radio – exakt det som testet rekommenderade henne att göra. Idag är hon programledare på en av Sveriges största radiokanaler. William Värnild, som gästar NRJ Morgon under våren, träffade Lotta för ett öppenhjärtigt samtal om det och annat som rör sig i Lottas huvud. Men först skulle det bli en överraskande makeover!

 

W: Du fick en sminkning av mig när du fyllde år, hur var det?

L: Det var fantastiskt! Du är ju en sån där person som man vill ha i en låda under sängen och ta fram under gråa dagar… Superproffsig och så kul att umgås med! Jag hade så otroligt roligt och du tog verkligen fram mina bästa drag. Jag fick plocka upp min sambos haka från golvet när han såg mig, haha!

W: WOW vilken komplimang!

Okej Lotta, över till något mycket viktigt. Jag, och resten av världen, undrar vad har du för ”Guilty pleasures”?!

L: Jag älskar att läsa kommentarer på artiklar på Facebook! Jag skriver aldrig något själv, men det är kittlande att få en inblick i hur folk tänker. Man blir oftast mörkrädd för människor, men man känner sig samtidigt väldigt ”normal”…

W: Beskriva dig själv med ett ord

L: Dåre. 

W: Det är du!

W: Vad blir du glad av?

L: Jag blir löjligt glad av god mat! Det behöver inte ens vara ”snoffsig” mat. Jag kan dansa en sväng i köket när min sambo säger att det blir falukorv och makaroner till middag. Jag blir också väldigt, väldigt glad när jag får umgås med mina närmsta vänner. De tar fram mina absolut bästa sidor. 

W: Hur började du med radio?

L: Jag hade bestämt mig för att plugga, men jag visste inte vad jag ville bli… Så jag gjorde ett personlighetstest, typ ”vilken utbildningen skulle passa dig?”. På förstaplats kom en radioutbildning i Piteå, på andraplats kom arkeologi…. Så jag flyttade till Piteå, pluggade radio och sen fick jag mitt första radiojobb. 

W: Modigt!

W: Hur konstig är du på en skala mellan 1-10?

L: En 12:a. Den som varit konstigast under sin livstid vinner!  

W: Vad gör du innan du ska gå och lägga dig?

Jag gör samma rutin som jag gjorde när jag var 11 år: Jag tvättar ansiktet, borstar tänderna, packar allt jag ska ha för nästa dag och lägger fram kläder. Jag går upp vid 4 på morgonen och den tiden vill man fatta så få beslut som möjligt.

W: Jag skulle aldrig hoppa över min skönhetsrutin oavsett tid på dygnet..

 

“Bondungen från vischan fick jobb i storstan!”

W: Finns det någon händelse som gjort dig väldigt stolt?

L: Jag var väldigt stolt när jag landade mitt första radiojobb. Bondungen från vischan i Nykvarn fick jobb i storstan! Den känslan hade jag velat ha konserverad på burk. 

W: I vilken situation tycker du att du är riktigt bra?

L: När någon ska firas! Jag är bra på att fixa kalas & fester, men främst är jag en fena på att komma på personliga presenter. Man ska dock aldrig låta mig hålla i en kalasbudget, den håller aldrig.

Tävla med oss

NRJ Morgon och William Värnild åker ut på turné under maj månad och överraskar lyssnarna genom att knacka på, stiga in, packa upp och sända live. Samtidigt så pågår ett lyxigt hemmaspa med Sveriges absolut bästa makeup – och hudvårdsexpert, William Värnild. Tävla på nrj.se